Ska bara spraya håret och klä på mig

Jag måste påbörja sista uppgiften idag. Än är inte lusten till något vaken. Jag tänkte att en kaffe på Askelyckan kunde väcka den, mig.

Helena


Jag tog fem bilder på Helena när vi fikade på Askelyckan förra veckan och fick absolut bara (om jag nu var tvungen) blogga om EN bild som HON valt ut. Problemet är att jag minns inte vilken bild som var tillåten. Så nu chansar jag. Dödar hon mig så dödar hon mig. Jag tycker hon är snygg på bilden, det tycker jag hon är på alla bilder. Till och med den där bilden då hon har en blöja på huvudet. Fast den kommer ni aldrig att få se. Den är bara för mig och Helena. Möjligtvis för Agnes också.

Saker i min prisklass

Jag har köpt presenter till Lise och Ellen idag. För 20 spänn, totalt, delat lika på presenterna såklart. Nu måste jag hitta nåt i samma prisklass till Olle. Synd att han är så himla rik i sin stil. Det duger inte med rea eller andrahand där inte. Det ska vara dyra kläder beställda från nätet eller tv-spel. Jag brukar kunna komma förbi det genom att köpa godis eller energidryck (Monster). Det älskar han förvisso. Men jag måste snart ge honom en sak. Annars känner han sig kanske utanför. Eller nåt.

Låt oss prata om tandläkarbesök

Finally. Det är över med utdragandet och krävandet av runt tusenlappen (oftast mer).

Idag var jag faktiskt nervös. Sådär hjärtatbankarväldigtväldigtsnabbt-nervös blev jag direkt när jag steg av bussen i stan. Det blev värre och värre ju närmare tandläkaren jag kom, självfallet. En sekund efter att jag satt mig på stolen i väntrummet kommer någon och ropar "HANNA!". Fem minuter för tidigt dessutom. Jag hade tänkt lugna ner mig själv den tiden. BANK BANK BANK sa det högt som satan när jag gick i korridoren och när jag satte mig i tandläkarstolen kändes det som att jag skulle vara tvungen att avbryta det hela eftersom tandläkaren ju inte skulle kunna koncentrera sig och göra ett bra jobb när mitt hjärta bankade så hela jag skakade.

Men, och här händer något jag tycker är konstigt, bara någon minut efter att jag satt mig i tandläkarstolen och min tandläkare sitter och förbereder min bedövning så blir jag alldeles lugn (detta händer varje gång) Allt rinner av mig. Jag tror det beror på att vi alltid småpratar lite med varandra innan, jag och min tandläkare. Idag till exempel, då pratade vi om att jag jobbar på Subway.

Tandläkaren:- Jaha, ja. Så du jobbar på Subway.
Jag:- Haha, ja, jag gör ju det.
Tandläkaren:- Ja... Jag var ju där för några veckor sedan och köpte en macka. Och så stod DU där i kassan.
Jag:- Ja, det gjorde jag. Jag blev lite förvånad över att se dig. Faktiskt.
Tandläkaren:- Ja... Nähä, men om vi skulle ta och bedöva dig då!

Ja, och plus att jag VET att han är asbra. Samma sak händer varje gång. Jag är ju inte alltid så här nervös, men alltid litegranna. Sådär man kan bli när någon ska bedöma mina tänder och gräva runt i munnen.


Att se fram emot

Jag längtar till lördag! Då är nattjobbet över och Lise, mamma och pappa kommer och shoppar och äter middag med mig.

Lise! Läser du min blogg? Kommenterar du inte det här inlägget så är du BUSTED!

En onsdag. En mulen onsdag i Växjö.

Idag ska jag till tandläkaren igen. Därefter borde jag läsa fyra böcker om jag vill göra nästa uppgift på ett bra sätt. Vi får väl se om jag gör uppgiften lite halvdan istället. Det känns omöjligt att läsa 777 sidor PLUS stenciler på en dag.

Kökssoffa

Det vankas kökssoffa här hemma. Joakims päron har en hemma som de väldigt gärna blir av med. Jag har ALLTID velat äga en kökssoffa. Tänk va, att kunna sitta och vräka sig i köket, att kunna ligga ner i köket och läsa, kolla bloggar... Ja, alltså allt det jag redan gör i tv-soffan, men nu också kan göra i KÖKET. Så. När våren faller på ska vi måla den vit och byta tyg och jag ska älska den som vore den katten jag mer än allt vill ha men aldrig kommer att få.

Joakims anledning till kökssoffa är två: det är snyggt och så kan han ligga ner när han käkar.

Hoi

Jag tycker det är dags att ägna mina holländska läsare en rad. Jag tänker på min moster Carin (som visserligen är svensk från början men numera holländsk i själ och hjärta (eller?) och hennes man Dick (som är äkta vara). Hur som helst. Jag har hört att åtminstone Carin är snäll nog att vara en av mina läsare.

Jag har nu ett förslag till Carin. Skaffa dig en blogg! Det är faktiskt inte mer än rätt att jag får veta vad som händer hos er. Eller hur?

Och direkt från google översätt: (Hannas nederländska)
Ik mis je! Knuffel van de kids van mij.

Jag antar att ovanstående resulterar i HAHAHAHAHA. Det bjuder jag på.

38 dagar kvar

Snart är det dags att publicera önskelista va? Högst upp ligger i alla fall en cykel. Så mycket vet jag. Det kan i princip vara vilken skruttcykel som helst. Bara jag kan cykla med den (utan att den faller samman första veckan) och bara inte sadeln sticker uppåt och skapar obehag, ja ni vet var.

Min lugg och Joakim

Häromdan klippte Joakim min lugg med sin rakapparat. Det var många gånger nära att ögonbrynen åkte med. jag var livrädd men ville så gärna ha kortare lugg. Det är vedervärdigt att ha den hängandes och slängandes i ögonen.

Hur som helst. Det slutade med en rak och kort och finare lugg.

Förändring

Jag funderar och funderar och funderar. Vad ska jag göra för att förändra mig själv litegrann? Både Helena och Joakim tycker att jag ska färga håret rött. Ska jag? Eller ska jag inte? Det är ju sommar snart och det är väl då man får lov att vara galen och förändra sig. Eller är det tillåtet året runt? Nej, det är nog sommaren som gäller för mig. Sommaren känns ju aldrig riktigt på riktigt och det är i den drömmen man får passa på att göra saker man kan komma att ångra och sen fixa till när det är höst.

Tecken på vår. Also known as: vårtecken


Blomma 1. Funnen vid Växjösjön.


Blomma 2. Funnen i Växjöparken. Eller om den där platsen nu har något namn. Där den stora lekplatsen är, ni som känner till stan.


Det här är inget vårtecken. Men jämför med bilden nedan. Tänk när det blir SÅ igen.


Sweet, sweet maj!

Mest av allt skulle jag vilja fika och promenera med någon idag men jag känner ju ingen i Växjö längre

Jag har bestämt mig för att jag behöver komma ut, iväg, innan jag börjar min dag på allvar. Så jag åker och tränar. Lite för att jag behöver det, men mest för att jag får aggressionsutbrott av uppgiften som ska göras. Jag kommer INTE igång.

Äventyr en söndag


Vi kikade runt på Kronobergs slott.


Joakim vaktade ett hål.


Ett spöke! Eller möjligtvis Joakim.


Här klättrade jag över staket man inte fick klättra över. Joakim vågade inte. Det resulterade i att jag fick insyn i hur det är att vara Joakim. Att vara den längre i sällskapet.

Vår

Nu när det är mellan 5-12 grader ute så är det nog läge att plocka fram mina vårjackor. Jag har fem, varav en blekt röd är min favorit. Förra året stirrade folk när jag bar den. Kanske för att det syns att den kostade 3,50.

Wow

Det är 12 grader  ute. Plus, alltså.

På fredag

Helena ska på kalas i Växjö i helgen och vi hinner ses i stan innan hon far till sin syrra och Åby. Vi ska fika och dra runt på stan. Så från och med 14:10 fram till dess att hon åker iväg är jag väldigt upptagen och kommer inte att svara på samtal. Så ni vet. Alla ni som vill ringa mig.

I sommar

Jag har sån tur jag. Både bibblan i Ljungby och bibblan i Olofström vill ha mig. Jag jobbar på bibliotek från vecka 26 till vecka 31.

Kalaset och annat i Olofström (GRATTIS LISE!)


Lise (fortfarande nitton) EFTERSOM HON FYLLER ÅR IDAG!


Kakan jag och Joakim bakade. Mjölkchokladkaka med apelsinskal.


Ellens halloncupcakes.


Ellens chokladcupcakes.


Jag och Joakim drack rödvin.


Dagen efter spelade vi lite fotboll. Det är lerigt as hell på gården just nu och mina skor var härligt bruna efteråt.


Jag hittade det roligaste på länge. BLOMMOR!


Efter fotbollen promenerade vi litegrann.

Sen åkte jag och Joakim till Älmhult och köpte ett cd-ställ och en grön matta.

Det var en bra helg.

Lördag plördag

Idag ska Lise-fise ha kalas i Olofström och vi ska självklart vara där. Så vid tolvtiden åker vi till Murarevägen. Jag hoppas det blir mat och gott bröd. Det känns nämligen som att jag är utsvulten på lyxmat.
'
Igår jobbade jag förresten natt och jag körde mig själv i Joakims pärons bil till jobbet. Det ni. Jag har ju problem med det där att inte våga köra någon annanstans än i Olofström (utan att vara nervös). För tillfället har jag anledning till att vara det också, nervös alltså, eftersom jag kör som en gammal tant. Ni vet, lätt framåtlutad med hela kroppen och huvudet ännu lite mer framåt. Och så segt och långsamt.
'
Idag kör jag till Olofström. Akta er!

Så har dagen sett ut

FAN vad skönt det är att förtjäna något för en gång skull. Jag ska ha lördag och söndag utan ångesten från allt som jag inte gjort i veckan. Året nu då jag inte pluggat har varit relativt ångestfritt gällande just det. Det är så skönt att ha ett jobb som innebär att jag gör mackor, som på subban. Inget jag behöver ta med hem och fundera över där liksom.

Alla fall. Jag har pluggat mellan 09:30-15:40. En HEL JÄVLA arbetsdag. (För de som vanligtvis jobbar sex timmar, som jag då) Det var hundra år sedan jag pluggade så länge.

Just nu är jag alldeles darrig i händer och dimmig i blick. Men det beror inte på plugg utan hunger. Men hörni, ni behöver inte oroa er. Joakim kommer snart hem och då kan han handla åt mig. Jag har noll förmåga att tänka när jag är hungrig. Jag bara gnäller. Enligt Joakim.

Vänster hand


Igår kom Joakim hem och ba: "Hanna, Hanna, blunda nu, blunda." Och så satte han på den här, ja den ni ser på bilden. Sekunden senare inser han att den inte passar och ba: "Nej, den är ju för stor!" Jag förklarade lugnt att det inte gör något.

Han får försöka hitta en mindre idag. En mutter alltså. Inte en ring. Men, mutter eller ring, de hamnar alltid som på bilden när Joakim bestämmer.

Det är ju ändå fredag


Lyxfrulle. Fint upplagt och allt, bara för er.

Till Olle


1. Spara ner bilden
2. Zooma in ditt fejs

HAHAHAHAHA!!!

Men VAD har Hanna på huvet?


En ashäftig mössa.

Fin bild va My? Från i julas. Sist vi sågs. (Dags att komma hem nu va?) Alla fall. Vi är ju stencoola. Båda två.

Vårkul

Vårupplevelser. Fast lite tidigare den här gången.


Besök i Öjaby.


Lekplatsen.


Joakim gungposar.

Jag är fel

Det fungerar visst som det ska, blogg.se. Och jag jobbade hårt, trots skadan jag fick. Något ni inte vill bli träffade av i ögat, det är en stråle stark sås. Riktigt stark sås, alltså. Jag kastade mig mot första bästa kran och dränkte mitt ansikte i vatten. Fy fan vad ont det gjorde! Jag fick creepy eye timmarna efter.
'
Några timmar senare välte jag ut en hel kopp cappuccino, över mina pluggsaker.

Tidsinställt inlägg

Ville mest testa så det fungerar som det ska. Gjorde det det? Det får jag se när jag kommer hem i eftermiddag.
'
Hej så länge på dig, Hanna.
Jobba hårt!

För de väldigt intresserade

Nu börjar jag 09:00 istället för 08:00 om morgnarna. Premiär idag. Det känns... konstigt. Jag gillade att ge mig iväg tidigt på morgonen. Nåväl. Det kommer väl nåt gott ur det här också.

Hundskoj

Elvis är en tuff hund. Han är starkare än man kan tro. Än jag trodde i alla fall. Hur som helst. Sist vi var ute och hade det mysigt på promenad tillsammans gjorde jag ett förargligt misstag. Jag gick vid ån.
'
Hur mycket tycker Elvis om änder? Jättemycket.
Hur många änder finns det vid ån? Jättemånga.
'
Precis som han ligger där på bilden, PRECIS SÅ släpade jag honom på gräsmattan. Det var inte trevligt för någon av oss. För mig var det tungt och svettigt och för Elvis var det ett oskönt underlag att bli dragen på.

Hon är så söt, så söt

Den här trollungen fyller 20 år nästa vecka. Precis lika sinnesjukt som det att My har varit iväg ett år nu är det att Lise fyller 20. Sist jag var hemma tyckte hon att jag kunde ta lite foton på henne. Enjoy!
'
Lise vid vass.
'
Lise vid staket.
'
Lise på sten.
'
Lise på bänk i vårsol.
'
Lise med käreste.

Som det kan gå

Är det bara jag och Helena eller tycker alla andra också att man vid 26 års ålder borde ha NÅGON SORTS SÄKERHET i livet gällande inkomst? Jag skulle inte överleva just nu om det inte vore för Joakim och till och från mina föräldrar. Visst är det hemskt? Det är en horribel situation. Mardrömslik, till och med. Folk ska inte behöva försörja mig. Det ska jag ju KLARA AV ALLDELES SJÄLV. Punkt slut.
'
(Att det sen är jag själv som satt mig här eftersom jag hoppade av mina studier och började jobba för att jag inte orkade mer och tyckte jag förtjänade en paus... Det tar vi en annan gång, hörni.)
'
Men annars är det lyckliga tider. Bilen går bra och blommorna är omplanterade.

Enjoy

Det där med att rensa filter. Det gör jag inte särskilt ofta. Se här vad jag hittade för några dagar sen. Joakim är lite äckelmagad när det gäller damm, ludd whatever liksom. Därför gick jag genast och tryckte upp det oroväckande nära ansiktet på honom.
'
Okej, nej det gjorde jag faktiskt inte. Jag visade det bara på avstånd. Men nu önskar jag självklart att jag hade vågat det. Det hade varit en rolig historia att berätta för folk. På bloggen till exempel.

This just in

My har befunnit sig i Italien i ETT ÅR nu! Det är sjukt. Det är vad det är. Sinnesjukt. Tänk om hon inte kommer tillbaka till mig? Tänk om My är nya Carin?!

RSS 2.0