Rydaholm

Vi var på bil/leksaks/musikmuseum idag ute i skogarna. J har länge velat åka dit. Det var kallt som satan där inne och luktade lite gammalt. Måhända på grund av alla gamla saker. Det fanns dock en hel del ganska snygga saker jag kunnat tänka ta med mig hem.
 
Efter någon timme åkte vi vidare till J:s päron och fikade samt fixade en galen rem i min Volvo.
 
Joakim vid bil och björn.

Ängsbild

Tänkte mig en ljuv sommarbild när jag bad J ta det här kortet. "Det ser ut bara ut som att du kissar Hanna" påpekade han innan han tog kortet. Jag tänkte att han förstår väl kanske inte min konstnärliga tanke här. HUR jag menar, vad jag vill SÄGA genom den här bilden. Och så vidare.
 
Uppenbarligen ville jag förmedla att här sitter jag och kissar på en ljuv sommaräng. Det ser jag ju NU. Men tanken var en annan.
 
(Kanske lite beroende på att jag inte är särskilt ljuv också)

Rött gift

Sitter här och dricker vin idag eftersom jag är ledig imorgon och J har semester. Vi hade tänkt ta oss ut, ner till stan, men det är ju kallt som satan. Så vet ej hur det blir.
 
I övrigt var jag farligt trött när jag körde hem från jobbet idag. Hade dock besämt mig för att springa en runda (herregud, bytte om redan innan jag åkte från jobbet så jag inte skulle kunna smita) och lyckades med enorm möda ta mig runt 2 km. 2 ynka km. Hade blodsmak i mun och ont i hals efteråt. Och så är min IBS-helvetesmage inne i en väldigt dålig period. Har kramper och uppblåst mage om vartannat. Min kropp är åt helvete just nu.

Lise och jag och nästan hela familjen

Jag bjöd på körv (eller mamma och pappa handlade och jag stekte)  och Elvis ville hemskt gärna gå ut och spana in de nya kvarteren.
 
Så efter fikat gick vi genom kvarteren till skogen.
 
 
Mamma blev lyrisk över blåklockorna och sa ungefär tusen gånger följande: "men guuuud vad blåklockor ni har här Hanna, här kan du plocka och ha buketter inne hela tiiiiiden."
 
Olle plockade med sig döda kvistar för att retas med Elvis.
 
 
Och J jävlades med gräs.
 
 
Elvis myste i solen.
 
Jag.
 
Sen åkte familjen och Lise och jag umgicks. Här ser en lördagens fika på Askelyckan.
 
Vår enda långpromenad. Invigning av mina snygga åtthundrakronorsskor.
 
Jag hittade en luktärtsplanta som mamma tyckte att vi kunde gräva upp åt henne. Så bland annat det gjorde vi på lördagskvällen.
 
Mycket bilder och lite text är mitt mål just nu. Har inget vettigt att framföra förutom mer exakt vad jag håller på med om dagarna.

Familjen

Lise ska spendera helgen i Växjö och lämnar henne gör Olle, mamma och pappa och förhoppningsvis Elvis. Jag bjuder på fika och de bjuder på sällskap och promenad med hund.
 
Ja just det. Jo jag är ledig idag. Enda gången den senaste tiden det känns som att jag förtjänar att inte göra någonting särskilt.

Helgen i oordning

Vi tvättade min nya lånebil som jag ska ha under sommaren. Det var den som bara gick sönder och sönder och sönder i vintras och som J tröttnade på så pass att vi fick lov att sparka på den när vi såg den.
 
Hastbullar jag gjorde och som vi åt till kaffe. Finns ingen bättre kaffekaka.
 
 
Fredagen grillade vi korv.
 
Pavlova.
 
 
En ovanligt glad Joakim.
 
Jag badade ensam.
 
Söndagskväll. Vi cyklade till Maxi och handlade i värmen.

Jobb

Har börjat på bibblan nu och är lyckligare än aldrig förr! Tänk om jag fick vara där fem dar i veckan från och med nu och långt långt in i framtiden. Eller ännu bättre, efter att jag fått min uppsatstermin klar. Apropå den ja. Alla jag pratar med säger att det är en hemsk tid, till och med en av de hemskaste de upplevt. Mhm. Ska dock inte låta min egen panik ta över hjärnan den här gången. Efter den här gången finns det inte ännu en gång för mig. Den här gången är the gång. Som en säger.

Husvakter

Idag, imorgon och på söndag är jag och J husvakter i Lammhult. Vi har planer på att bada, grilla, käka pavlova (bakar maränger as we write), göra utflykt till det gamla huset som renoveras samt dricka vin. Övrig tid ska vi slappa. På måndag slutar nämligen mitt slappliv. Jag börjar på bibblan i Ljungby och spenderar mina dagar där under fyra veckor.
 
Det är något speciellt med att bo borta när de som bor där inte är hemma. Det är precis som att en kan göra precis vad en vill. Lite den känslan.

Dator

 
Jag har letat som en galning efter denna lilla sak hemma i Olofström. Förmodligen är min gamla borta för alltid (troligtvis på grund av att den sålts utan min tillåtelse). Nåväl, let bygones be bygones.
 
För många år sedan var detta leksaken number one för mig. Jag fick den av mamma och pappa och tyckte nog att jag var den lyckligaste personen i hela världen. För några veckor sedan när jag spanade in den på Erikshjälpen var jag världens lyckligaste person igen. För 45 spänn kan jag återigen öva mig på stavning och matte. Det senare kan verkligen behöva övning. Jag har ett sjukligt osmart tänkande när det kommer till tal.

Det oförlåtliga

Det går bra att ha strumpor i sandaler när en bara ska mot träning och ämnar vara utan strumpor efter. I övrigt, absolut inte. Barn samt damer och herrar på 75 bast eller mer är de som kommer undan med det. Sandaler är ju till för att en ska lufta fötterna. Annars kan en lika gärna ha fullt påklädda skor.

Utflykt Evedal

Igår köpte jag ost, kex, nötter, melon, tomater och jordgubbar.
 
Detta fikade vi på. Sjukt hett var det att sitta i solen.
 
Det måste varit varmt i vattnet då det var mer än en person som badade. Jag har ännu inte premiärdoppat mig. Till helgen tänkte jag, i en liten och varm sjö lite utanför Lammhult.
 
 

Löparskor

Jag är ruinerad. Var på Stadium och köpte skor för 799 spänn (1399 innan rea) idag eftersom de jag har (Ellens från när hon gick i mellanstadiet) gör att mina fötter dör. Detta köp har gått igenom med hjälp av bidrag från J och mamma och pappa. Snällt. Är ju inte lika ruinerad som jag kunde ha varit.
 
Jag ska springa imorgon och förväntar mig underverk. Minst sagt. Vad det lider kommer en bild på Hanna in action.

Building things is hard work

 
Kolla här vad fint familjen Svensson med snickare håller på och fixar med sitt andra styck samt gamla hus. Duktiga och flitiga. Jag har varit med och burit gamla takplattor. Men det är också allt. Så här hade jag så kunnat tänka mig att bo. Allt är mycket vackert och tyst och sådär där ute.
 
 
 
 
 
 

Blåbärsplockning

När jag var ute och sprang tidigare i veckan såg jag världens blåbärsgömma. Efter dusch cyklade jag tillbaka (bröt mot någon slags lag eftersom en inte får cykla på elljusspår) och plockade tills myggorna ätit upp det mesta av mina ben. Ja ni ser ju själva att jag plockade liter efter liter. Små litrar. alltså
 
 

What the?

Amen vad är det med bilderna i blogg.se nu då? Har testat och testat men kan inte fixa. Antingen blir det jättesmå eller jättestora. Jag vill inte ha något av det. Jag vill ha jättemellan.

Rally mitt i naturen

I helgen stod vi under två timmar och en kvart och kollade på bilar som körde förbi i hög fart. Grus sprutade och och folk skrattade gott åt bilarna när de råkade köra ut på åkern. Jag njöt av sommarluften och kollade även in får.

Sen senast och lite innan dess i bilder

Midsommarförmiddagen stod Joakim och posade med en potatisskjutare som någon bestämt sig för att sätta ihop ba sådär.
 
Jag posade lite i bilen i stället.
 
En dag tvingade jag ut J på promenad i Lammhult och vi hamnade vid en sjö och kastade mackor.
 
En annan gång bjöd mormor på fika och jag åt tills magen dog litegrann.
 
Björn studentade sig och alla var glada och storasyster Anna ville gärna kramas mycket.
 
Vi fick en enorm tårta (som Anna här låtsas ha gjort) på studentkalaset!
 
Mamma, jag, Lise och Helena gjorde vaniljhallonglass. Sjukt god sådan.
 
En dag mitt i veckan shoppade mamma och Lise loss med mig på Samarkand. Drack världens största vaniljlatte.
 
Under min semester i Olofström promenerade jag med Elvis i skogen ganska ofta. Han drar cirka så här mycket hela tiden.
 
Vi fick vila min arm en stund vid mitt favvoställe i Olofström.
 
Fikade även med pappa på gräset.
 
Som ni ser. Mysigt hade vi det.
 
And that's it.

RSS 2.0