Tankar

Jag har aldrig varit bra på att komma på saker själv. Mitt huvud låser sig när någon ber mig få en idé. Vadå FÅ en idé liksom? Vadå tänka efter och gå in i sig själv och FÅ en idé? Varför har folk så svårt att förstå att JAG INTE HAR NÅGRA IDÈER? Varför? Det är en fråga jag skulle vilja ha svar på.

Vad är det som får folk att tro att jag visst det kan få en idé bara jag tänker efter "på riktigt"? Något måste ju intressera mig, säger folk. Nej, säger jag då. Ingenting intresserar mig. Eller, ingenting särskilt i alla fall. Och det är jävligt svårt att få en idé ur ingenting särskilt, det ska ni veta.

Därför tänker jag nu inte alls det välja att skriva om något som intresserar mig (det skulle ta hela terminen bara att komma på det) utan istället bara välja något för att få klart det här helvetet. Visst är det förbjudet att tänka så om sitt slutgiltiga arbete? Det ska ju pendla mellan att vara en älskad bebis och ett hatobjekt. Jag känner att det säkerligen blir bättre som jag gör då. Mitt projekt kommer inte bli älskat, men heller inte bli hatat. Det kommer bara... tja, vara.

Jag gör mig själv stolt

Jag har hittills följt min skolplan helt underbart bra!

Vecka 1: läsa allt som skulle läsas från littlistan. Klart.
Vecka 2: välja ämnesområde och börja söka och läsa litteratur kring hur det forskats om detta område. Klart och håller på med.

Jag är för jävla bra ibland! (Nu bortser jag från att jag igår satt tre timmar på skolan och fikade med Nicole (som jag för övrigt inte träffat sen i somras!) och sen åkte hem och kollade första avsnittet av "Torka aldrig tårar utan handskar" eftersom jag läst ut första boken och redan håller på med den andra. Att först läsa boken och sen se avsnittet är som belöning för att jag hela tiden tar så många steg mot mindre ångest inför den här terminen.)

Såklart att datorn jag vill ha har utgått!

.

Hittat!

Jag har bestämt mig för en dator nu. Nej, det blev inte en särskilt billig ändå, inte den billigaste i alla fall. Det är ju ingen idé att satsa på en sketen dator som jag ändå får byta ut alltför fort.

Jag tröstar mig med att den är billig om en jämför med ordinarie pris. Jag ska nämligen få studentrabatt på den! Så det enda jag väntar på nu är svar från mecenat. Jag har ingen aning om mitt lösen, vilket är jävligt irriterande. Jag har provat med alla lösen jag någonsin haft, men har än så länge noll lösning på det hela. Jag skrev alltså till kundtjänst för hjälp eftersom tjänsten att få lösen skickat till sin mejl inte fungerar för mig. Kundtjänst dröjer dock, tycker jag. Det stod i och för sig att en kunde få vänta hela TRE dagar på svar. Så jag får väl VÄNTA då.

Annars så pluggar jag ashårt från morgon till eftermiddag. Imorgon kör jag första morgon till kväll. Pappa hade ärende till Växjö imorgon och kommer till skolan och bjuder mig på lunch. Bra på två vis: jag behöver inte ordna med egen mat och jag får faktiskt prata med någon under dagen. Jag är ju annars alltid ensam. Så ensam, så ensam. Tur jag har böckerna. Det är nästan så jag inte hinner känna mig ensam på grund av alla böcker som vill bli lästa.

Köpa dator

Den beställda sladden anlände, tidigare än förväntat. En halvtimme senare fick jag veta att det inte var den som varit problemet. Nu slutar jag gissa och skaffar alltså nytt.

Det här med att skaffa ny dator är ju lite av ett helvete. Vilken ska jag köpa? Vad är bra och samtidigt billigt, helst nästan gratis? Vad håller, trots dess billiga pris?

Ahhhhhh! Vad ska jag satsa på då?

Puh...

Det var inte alldeles lätt att stiga in i ett klassrum fyllt med okända personer. Okända personer som var kända för varandra och som babblade och tittade och babblade när jag steg in. Jag log och såg trevlig ut i alla fall. Kan hända att några såg paniken i mina ögon när jag insåg att det är dessa personer jag måste säga smarta saker inför och bete mig som om jag förstår någonting alls inför.
 
Och så kom till slut läraren och kursen introducerades under en timme. Efter denna timme hade jag tänkt att jag skulle vara något lugnare (även om jag innerst inne visste att jag bara lurade mig själv) men det är jag förstås inte. För att rädda mitt psyke för dagen tog jag efter introduktionen och en ensam fika bussen till gymmet.
 
Nu är jag lugnare, men det beror på trötthet i muskler och den hunger som jag snart ska få stilla. Jag väntar bara på att Joakim ska komma hem och stilla den hungern med mig. Jag har fått nog av att känna mig ensam idag! Tortillabröd fyllda med riven ost, skinka, creme fraiche och chilisås. Det är precis lika lättätet som det låter.

Skola

08:45 ger jag mig av till universitetet. Det känns läskigt och jobbigt på alla sätt och vis. Det är liksom nu jag ska klara av det där sista sjukt jobbiga som jag inte ens vet om jag kommer att klara av. Fast jag måste självklart klara av det.
 
Hoppas inte någon börjar prata med mig idag. Så länge jag är tyst kan jag nämligen dölja min panik.

Subway

Det är ju helt plötsligt skitkallt ute igen. -10 när jag skulle ut idag på morgonen. Det är tur att jag jobbar på världens kanske varmaste arbetsplats. 30 grader har vi där inne, mer eller mindre hela tiden. Mindre tur att jag nu då är inne på sista Subwayveckan. På fredag natt jobbar jag mitt sista pass. Under två års tid har jag gjort mackor till folk.
 
Över till nästa sak jag ska göra då. Jag ska spendera nästan all min tid på skolan, vilket innebär att jag kommer att sitta och frysa en massa. Skolor är alltid kalla, det är som om det finns en snål och iskall vind som existerar enbart på skolor för det finns inte en gång jag inte frusit där under hösten och vintern och tidiga våren. Till det positiva här hör ju dock att jag blir det jag vill om jag bara står ut med att frysa en termin. 
 
(Och om min hjärna klarar av andra frågor än, vilket bröd vill du ha liten eller stor vilket kött mild eller stark ost varm eller kall alla grönsaker vilken dressing var det bra så eller vill du ha en dricka på det?)

Den är nog död och lite annat

Jag tror det är över med min dator. Helt säkert får vi se om ett tag. En sladd är beställd (dock kunde det dröja fram till slutet av NÄSTA månad innan jag får den!)  och Joakim har tagit sig an att försöka pilla den rätt.
 
Det är rätt jobbigt och ovant att behöva vara utan dator. Jag får klart låna Joakims, men det är inte samma sak som att det alltid står en ledig när jag vill ha en. Plus då för pluggets skull. Det hade ju varit superbt med en dator till nästa måndag till exempel.
 
Igår gjorde mamma, pappa, jag och Lise utflykt till Tomelilla. Lise ska testa på folkhögskolan där! Igår och söndag är faktiskt enda lediga dagarna den här veckan. Har fått många pass på Subway och även ett par i Ljungby. Det känns bra med fullt upp. Jag bör vänja mig nu också, när plugget börjar gissar jag på många hårda dagar och kanske till och med lite tårar ibland. Usch ja, hur ska det här gå egentligen?
 
Jag är så nervös!

Hjälp!

Jag tappade min dator i golvet och nu uppför den sig konstigt. Den blir bara vit på skärmen när jag startar den. Men jag låter den vila nu och hoppas på ett mirakel till eftermiddagen. Typiskt att jag ska göra något sånt här PRECIS innan jag ska börja plugga! Jag är så jävla oförsiktig!

Saker ändras

Till skillnad från mitt liv just nu kommer livet från och med den 21 januari att bli rätt hektiskt. Läsa på heltid och jobba i Ljungby en eller två dagar i veckan. Jag är såklart överförtjust över detta, men önskar att livet ibland kunde tänka sig för och ge mig lagom att göra hela tiden. Men det kommer väl det också antar jag.
 
Idag ska jag ta tag i saker på vår att göra lista vad gäller stora saker. Jag ska skruva isär en stol som vi ska klä om och köpa saker som kan behövas för att måla stolar och bordsben. Och så ska jag fortsätta öva på olika sorters stickning. Jag ska komma ifatt dig Helena! (Annars får du hjälpa mig nästa gång vi ses, jag vill också kunna göra pannband förstår du!)

Tid över

Just nu är jag sådär himla mycket ledig igen. Jag jobbar en dag nu i veckan och försöker hitta aktiviteter till resten av timmarna på dygnet. Ju mer tid ledigt en har, ju mer känns det som att en inte känner för att göra saker. Eller rättare sagt, JAG blir slöare. Det är tråkigt att inte jobba. Tänk de dagarna då jag jobbar måndag till fredag och kan känna att jag gjort något vettigt i veckan och är trött och lite sliten till helgen. Tänk vad skönt det blir att vara ledig då!
 
Inplanerat idag är att köpa garn och virknål. Ja, ni hör ju hur det låter när det är det enda jag ska göra.

Julhelgen

Juloutfit
 
Julmys
 
Julföräldrar
 
 
 
Julsystrar
 
Jultårta
 
Julvästar

Ost- och vinkväll

Förutom att umgås med familjen under julen umgicks jag litegrann med mina två vänner här i världen. Adnan och Helena är deras namn. Helena hamnade inte på bild, däremot jag och Adnan.
 
Se vad glada vi är!

Sjuklig

 
Vår gran mådde inte särskilt bra efter en vecka ensam och alldeles utan vatten. Som ni ser.
 
Gott nytt år förresten! Året då jag blir 28. Året då jag SKA fixa examen. Året då jag verkligen verkligen vill hamna på ett bibliotek och jobba järnet!
 
År 2013 firades in hemma med Joakim. Joakim var lite sjuklig även han och ville helst ha ett lugnt firande. Så blev det. Lax med bulgursallad och pannacotta med bubbelvin till efterätt. Vid tolv kollade vi in de bomber som grannarna (ett brölande tonårsgäng av killar, hjälp!) ordnade. Det hela kändes ganska osäkert. Men fint och högljutt var det.

RSS 2.0