Hett just nu

Visst är det fint med orange färg på nagellack? Jag fick ett av Helena senast vi sågs. Mina naglar har mest sett samma färg sedan dess. Även ikväll förstås. Passar bra. De får brinna ikapp med brasan. Eller nåt. Jag tänker stå farligt nära brasan i alla fall, känna hur det svider i ansiktet.

Valborg

De två senaste valborgarna har det regnat och blåst och varit nästintill storm. I alla fall som jag minns det. Jag vet åtminstone säkert att jag och Joakim förra året klädde oss supervarmt och stannade cirkus femton minuter framför brasan. Sen gick vi hem och åt choklad och drack vin och kollade film i sängen under täcke och filt.

Tänk att det kan vara så olika. Idag doftar det senmaj ute och jag svettades inte lite under cykelrundan till Maxi. Hoppas hoppas hoppas  det är värme nog så vi kan stanna länge länge länge vid brasan. Jag älskar majbrasor.

By the way så hittade jag en fin klänning med awesome passform samt en helt vanlig svart bh. Anledningen till att jag inte köpt en vanlig bh på väldigt väldigt länge är att mina mått tydligen var så lustiga att de tidigare helt enkelt inte funnits. Nu finns de i alla fall. I överflöd.

Äh

Hittade inte ett enda plagg som satt någorlunda igår. Blev i och för sig lite småsur och gav upp efter första gången i provrummet. Jag ger det en chans idag, när jag är ensam. Då gör det ju inget om jag blir surare och surare för att det inte finns en enda snygg klänning med rätt passform någonstans. Jag har liksom en tanke om hur det ska se ut och något annat blir det inte.

Gratis bh

Denna påsk bad jag Joakim att lägga något bestående (föreslog nagellack) samt något som jag inte får ont i magen av i påskägget. Joakim författade lappar till påskägget som innebär att jag får valfri klänning, valfri bh och valfria kalasbyxor. Valfritt till rimligt pris, förstås. Kalasbyxorna köpte jag igår. Helt vanliga svarta.

Det jag har upptäckt nu är att jag kommer att få en helt ny outfit till mitt kalas nästa vecka med hjälp av dessa påskpresenter. Det allra viktigaste är dock bh:n. Bh har jag behövt otroligt länge. Och det är det visst inte bara jag som tycker. Sist vi träffades frågade Lise om jag hade bh på mig eller inte.

Måste ta tag i det där

En känner sig riktigt ofräsch när en kom hem från gymmet klockan ett och ännu inte, i skrivande stund, duschat. Det var för att jag fick plugghysteri. Nu senaste halvtimmen har det varit för att jag inte orkat. Men snart så, snart. Ska bara.

Nu ger det sig

Jag skriver den där texten om konkurrenslagstiftning för kommunal verksamhet nu. Jag har i princip aldrig tidigare använt mig av ordet kommunal verksamhet. När skulle jag skriva eller prata så uppstyltat liksom? Sen jag började skriva texten för en timme sedan har jag använt det  i var och varannan mening. Ibland två gånger i samma mening! Ni kan tänka er att det blir uppstyltade meningar. Men meningar om lagar ska väl vara svåra I guess. Det är ju inte meningen att man ska förstå lagar heller. Nej nej. Absoluuuut inte. Man ska enbart ana och tro och gissa sig fram.

Fast det är ju alltså inte vad jag gör med MIN text. Jag gissar mig INTE fram. Bara så ni eventuella klasskamrater i min grupp som läser det här vet det. Jag gör allt så NOGA jag bara kan.

Men.

Jag måste ju bli klar idag me att, så vid halv fem slutar jag skriva. Sen får det vara rätt, vare sig det är det eller ej. Sen ämnar jag nämligen duscha, klä mig snyggt och öppna den fina vårflarran med vitt och med:

- En bild av ett klädstreck där det hänger en gul klänning, ett par knästrumpor, en sjal och ett par såna där långa eleganta handskar samt blå blommor växandes på marken.
- Texten: Extra dry sparkling wine

Vem skulle inte sluta skriva för en sån flarra, särskilt en sådan med ordet sparkling? Någon?

Kalas

Idag ska jag göra något så roligt som att bjuda in folk till mitt 27-årskalas nästa helg. Igår skrev jag inbjudningar på vykort, precis sådär som jag fick göra när jag var yngre och skickade inbjudningskort. Till hela klassen. Dyrt värre. Jag undrar om jag kanske minns fel. Förmodligen var det bara så att jag ställde mig upp i klassen och sa att jag skulle ha kalas. Jag var inte alls blyg mellan årskurs ett och fyra. Sen vet jag inte vad som hände. Jag blev väl medveten om mig själv. Det är ju ofta denna medvetenhet som ställer till det. Som gör att en tror att alla på stan glor just på MIG.

Kalaset äger rum i Olofström. Det trivs jag med eftersom det är större plats än lägenheten samt har en massa (gratis) ingredienser som jag kan briljera med. Jag funderar bland annat på att göra egen glass med kaksmulor. Och så grilla förstås. Det går inte heller i lägenheten.

Slut

Idag är sista dagen av mitt vikariat på Ljungby bibliotek. Fruktansvärt tråkigt, men bara att acceptera. Visst, jag ska dit fyra veckor i juli för sommarjobb, men sen är det slut, över och borta.

Det verkar dessutom vara svårigheter med att jag skulle kunna plugga till hösten. Jag pallar inte vänta på min examen mer. JA, det är JAG som har försatt mig i den här situationen, men lite tur kan jag väl ändå få ha? Snälla snälla snälla snälla snälla snälla!

Ber en snällt så ska en få det en vill ha. Har jag hört.

Landet - ensamhet

Nu har vi bestämt att vi en dag ska bo på landet. Jag sa till Joakim att det har blivit en av mina drömmar. Jag ska lära mig odla saker. Typ eh, morötter och lök och kryddor och riddarsporrar och Joakim började tänka efter lite och bestämde sig för att han vill plantera rader av äppelträd samt ett eller två stycken plommonträd.

Nu är det som så att Joakim nog helst bara vill bo på det där landet på sommaren. Han påstår att det kommer vara 4 grader var morgon fram tills vi eldat under både vinter och höst. Han är så negativ ibland. Vi får väl ha extratäcken. Jag vill köra det fullt ut, ja, bo där alltså.

Det där landet jag pratar om, det låter ju som om jag menar ett specifikt ställe. Det gör jag också. Om vi sen kommer att få bo där, det vet jag inget om. Jag bara drömmer om det jag. Resten får den som äger landetstället (J:s pappa) bestämma. 

Nu ska jag ägna mig åt föreläsning. Gud vad tomt det känns att ladda ner en föreläsning och sen sitta hemma alldeles ensam i mörker och tystnad och bara lyssna.

Ett antal (nio) timmar hemtentamensskrivande senare

Jag har en talande bild och ska alltså inte säga så mycket mer än texten till bilden. Och det jag skrev nyss.


Phu alltså, phu.

Upplevt idag

Är det roligt att jag skriver om plugg? Här kommer lite mer. Idag fick vi hemtenta. Min första reaktion på hemtenta är alltid att bli panikslagen. Sen uppgiven. Därefter ledsen. Till slut tvingar jag mig att läsa bok och anteckningar och skriva ner allt som kan tänkas vara viktigt till första frågan. Efter första frågan är gjord brukar jag inse att okej, jag kommer att hinna innan inlämningsdatum (nästa vecka på onsdag) och det kommer att bli helt OK.

I skrivande stund är det värsta över. Jag är till och med inne på fråga tre av fem. Fråga tre ska vara färdig innan jag får slappna av idag.

Ja och på tal om nästa vecka så är det ju inte särskilt länge till min 27:e födelsedag nu. Nästa söndag, hörni. Jag har en lista på hundratals saker i mitt huvud uppdelat på saker jag faktiskt behöver och saker jag bara vill äga. Jag har inte bestämt än om jag bara ska vara praktisk och önska mig från behövalistan eller om jag ska smyga in några onödiga saker. Kanske varannan. Vet inte. Men kul är det att fylla år i alla fall. Det är något jag aldrig kommer att tröttna på.

Dags att flumma ner svar på fråga tre.

Vad händer med mig?

Jag har nog aldrig pluggat så mycket som just nu. Har läst hela helgen. Hela hela hela helgen. Jag som sa att jag aldrig skulle plugga helg, jag skulle fixa allt i veckan och sen bara vara leeedig. Men med tanken jämt närvarande att jag startar min sista termin efter sommaren, då är allt värt det. Allt jävla slit!



Gråt och stress

Så känner jag mig inför allt som ska göras, samtidigt. All tid jag lägger på något annat än plugg är onödig tid. Som den här till exempel.

(Bättre så Helena?)

Konkurrenslagstiftning

Ikväll bakar jag knäckebröd och läser in mig på konkurrenslagstiftning för kommunal verksamhet. Inte bara på grund av mitt stora intresse för lagar, utan också för kursen jag läser.

Imorgon fyller pappa 59 år och My 25. Det är stora tal det. Att My fyller 25 betyder att jag fyller 27. Snart är jag 30 och har ett ordnat liv med säker inkomst och ingen oro för någonting. Allt är bra då. (Känns lite som ett trist liv va? Visst vill en ha lite osäkerhet?)

Nä nu ska jag ringa upp Olle och My och skypea lite. Jag måste höra om Olles fragila mage har klarat av de spår av mjölk han har käkat. Olle är alltså i Rom och hälsar på. I det senaste sms:et skrev han något om ont i magen och mycket gaser. Alltid kul att höra om.

Your hands around my throat

Plugget har håll på mig just nu. Jag läser och jag läser och jag läser, men jag räcker inte till. Det är ju synd att jag bara är på fjärde kapitlet av sju i FÖRSTA BOKEN. Av tre böcker. Vilka ska vara lästa till vecka 16.

Men annars så. Jag är i Lammhult. Blev hitbjuden till påsk. Vi hade såklart påskmiddag igår, trevligt och sånt, med chokladmousse till efterätt. Efter Barnaby på tv fick jag ont i magen och vi fick lägga oss. Förstå att min mage förstör mitt sociala liv. Ibland i alla fall. Den här gången hade Joakims mamma redan lagt sig och Joakims pappa jobbade natt, så det var bara vi två kvar. Men OM det hade varit värsta partyt, då hade min mage förstört mitt sociala liv igår. Nu förstörde den bara tv-kvällen. Jag vet inte hur många gånger jag har sagt detta, men jag hatar min mage.

Imorgon ska jag med på bilmässa. Wohoo. Men just nu ska jag gå upp  och vara social i köket istället för att sitta i källaren och lyssna på musik och kolla andra människors liv.

Åh denna trötthet

I söndags kväll for något över mig och jag blev helt konstig. Ont i magen, trött trött trött, frös fullt påklädd under två täcken, men var ändå varm när en kände på mig. Och inte hade jag ens nära någon feberaktig grad i kroppen. Alltså kunde jag egentligen inte riktigt gnälla. Visst kan en inte gnälla på riktigt när en inte har feber?

Men gnällande blev det ändå. Natten gnällde jag mig tydligen igenom. Joakim kunde inte sova på grund av att jag lät och vred mig och jag kunde inte sova på grund av mardrömmar. Väldigt hemska och svettiga sådana. Jag minns dem inte nu, bara känslan jag hade när jag vaknade.

I alla fall blev det likadant igår kväll. Jag la mig i sängen tidig kväll och sedan iddes jag inte gå upp. Kunde knappt hålla ögonen öppna när jag pratade med Joakim.

Idag var jag sådär lagom trött hela dagen (tur jag har ett så lugnt arbete), som en är efter att en varit sjuk. Just nu är ögonen redo att inte titta mer och huvudet bär på en början till huvudvärk. Och jag ska plugga mellan 22:00 ooch 23:00.

Just nu tittar jag på Född 2010.


FYI: I måndags skickade jag iväg mitt första könsneutrala CV. En får ju börja någonstans.

RSS 2.0