Ett litet budskap inför julhelgen

 
 
Och!
GOD JUL FÖRSTÅS!!!

Julklappen

Det var en klocka han hade köpt till mig. En klocka med testbilden en aldrig ser alls av nuförtiden. Den felaktiga formen var rund, den skulle varit formad som en tv-skärm. Men fin är den ändå!

Nu är det julafton förresten, om en ska vara sådär petnoga. Jag ska precis lägga mig. Jag har bakat i stort sett hela dagen och är hög på socker och fett. Najs.

Gud vad jag längtar till julmorgonsfrullen nu. Måste somna!

Här sitter jag framför en brasa och kollar på tomtefilm!

Stickar gör jag också. En röd halsduk. Det vill säga den halsduk jag kämpat med i några år men alltid tröttnat på och repat upp året därpå för att börja på en ny. Precis som jag gjorde med halsduken i år. Men nu är den så lång och fin att jag packat ner den för färd till Olofström och mormor som ska få hjälpa mig att avsluta.
 

Tidig julklappsutdelning

Ikväll ska vi äntligen få röra julklapparna som legat under granen, ja minst någon vecka i alla fall! Jag är så nyfiken på vad Joakim köpt. Han själv var missnöjd, sa att en sak han beställt var fel form och en annan var helt fel sak. Av fyra grejer stämde två.
 
Men jag känner att det där är ju inte det viktiga. Bara att någon köpt något till mig gör mig glad. Jag blir faktiskt än mer nyfiken när han säger att han beställt en sak som de råkat skicka i fel form. VAD är det han har köpt liksom?!

Nära nu

Den senaste tiden har jag haft så lite att göra att jag tröttnat på det. Jobb har jag bara haft en gång i veckan, två om jag haft extra tur. Resten av tiden, den vet jag egentligen inte var jag gjort av när jag tänker efter. Den har försvunnit. Jag har tränat och diskat och promenerat och lyssnat på julmusik. Och fixat allt som kan tänkas behövas fixa inför nästa års pluggande. Införskaffat böcker, letat artiklar, skrivit ut artiklar och kollat in schema för att se om jag kan klämma in lite jobb på bibblan i Ljungby samtidigt som jag pluggar.
 
Men nu är det åtminstone nära tiden då även alla andra är lediga, när jag inte behöver känna mig så förbaskat ensam och litegrann oduglig för att jag inte spenderar min "lediga" tid bättre. Jag skulle till exempel kunna lära mig saker. Som jag alltid tänker, men som aldrig blir av.
 
Efter att jag packat klart inför morgondagens åkande till julfirande i Olofström ska jag till bibblan i stan och leta böcker till Olle om Folkets Tempel. Han ringde mig igår och frågade eftersom han inte hittar några böcker i Olofsröm. Han ville be mig om en tjänst sa han. "Hanna, du som tycker om att hålla på med böcker och sånt, kan inte du leta böcker till mig?"
 
Gärna sa jag och var glad över att jag skulle ha en aktivitet, ett dagens mission, nästa dag.

Försenad lucia

När jag kom till gymmet idag gick personalen runt och släckte ner hela stället. Lite efter rusade ett tiotal barn ut från omklädningsrummet och uppför trappan där jag stod och funderade över vad som höll på att ske. Det visade sig att de skulle lussa. När jag bytt om och kom in till gymlokalen hördes ett tiotal falska och extremt söta röster. Jag smög in och satte mig på en träningscykel och lyssnade.
 
 
Det var oskönt när ljuset tändes igen.
 
Vi såg förresten inga stjärnor igår. Det var moln i vägen.

Längtar så det gör ont

 
 
 
 
 I julhelgen är de mina!
 

Lucia

Dagen till ära ska jag och lämna blodprov på blodcentralen. Fick nys om Tobiasregistret för ett tag sedan och tänkte att varför inte om jag kan vara till hjälp. Fundera på det! Ett inte alltför svårt sätt att hjälpa någon.
 
Den andra saken jag gör Lucia till ära är att kolla på stjärnfall ikväll. Eller jag hoppas att det kommer synas även här.

Granen

 Vi fick in granen i söndags. I tisdags klädde vi den och den blev så fin så fin, om än lite lutande. Kan inte förstå att Mysan kommer hem nästa torsdag och att det är jul snart. Schemat som gjordes på Subway var nu julschemat. Helt OTROLIGT härligt!
 
 

Bling bling och julgodis

Rocky road. Ellens underbara skapelser! Det andra underbara på bilden är nagellacket jag bär. Dyrt nagellack jag snott från Helena.

Schema

Nu vet jag när jag är bokad på Subway under julhelgen. Det är lika med NOLL gånger. Himla härligt! Ska ut och kasta mig i snön en massa med hundarna så jag vet (och kan säga) att jag verkligen utnyttjat snön.

Idyllen

 I söndags innan jag åkte illbaka till Växjö åkte jag, mamma och Ellen till Fritzatorpets julmarknad. Vi åt litegrann och efter en stund tittade vi på modevisning tills vi inte kunde röra våra fötter och händer längre.
 
Kanderade äpplen!
 
Och korv. Samtidigt.
 
Julidyll!

HH:s julhelg

Snor ett par bilder från Helena som beskriver vår helg mycket bra!
 
Vi åt julfrulle.
 
Vi åt julmat. Vad vi åt julmat alltså!
 
Och så drack vi äppelvin och starkvinsglögg och åt clementiner, pepparkakor och lussekatter och snackade skit. Många lyckade juligheter! Årets julklapp till oss båda blev den dyra färdiggriljerade och färdigskivade skinkan. Dyr om en tänker att vi trodde att den kostade 14 spänn. Den kostade 78 spänn. Ejenklien.
 
Och så var vi ute och gick lite och kände på snön och det kalla också!

Carin och Dick

 
Mosters man, moster och mormor.
 
Här är en bild från precis när de kommit till Sverige efter antal timmars bilåkande. Carin trodde inte att det skulle bli en bra bild eftersom hon var trött och inte duschat osv osv. Jag tycker mycket om den här bilden och tror inte någon annan skulle säga något annat.
 
Julhelgen började med julfika hos mormor, först bara hon och jag eftersom jag var i Olofström redan vid nio på morgonen, sen ännu en julfika med Carin och Dick då.
 
Jag fick tre flaskor vin bara sådär och Joakim fick öl. Mamma och pappa fick typ tio flaskor vin och två flak öl. Jag vet inte riktigt vad Carin och Dick tror att mamma och pappa gör på helgerna.
 
Det är alltid lika roligt att träffa C&D! Jag önskar det var mycket oftare dock.

När en måste

Jag fick plötslig huvudvärk OCH magvärk på bussen på väg hem från Olofström igår. Kanske på grund av all julmat och allt äppelvin. Tabletter har jag alltid med mig, vätska var det värre med just igår. Fick svälja med glöggen chili och choklad (jag snodde med mig lite rester från julhelgen som ni ser.) Ganska äckligt, men bättre än att ha tabletterna fast i halsen i alla fall.
 
 
Mer om HH-julhelgen kommer senare.

Att umgås

Idag åker jag till Olofström för att äta med mormor, moster Carin och Dick (som är på besök från Holland), Helena samt familjen Stjärnkvist. Det blir intensivt det här, men kul såklart. Idag på dagen fikar jag hos mormor med Carin och Dick, resten av dagen och lördag äter jag och gör juliga saker med Helena och på söndag är vi bjudna till Stjärnkvist på ännu mer julmat.
 
Det gäller att hjula sig igenom hela december så en är trött på det i januari och verkligen vill packa ner julsakerna när en måste det.

Kan inte låta bli

Jag måste alltid göra ett kärleksbudskap. Ett år gjorde jag till exempel I love you babe till Helena. I år får Joakim vet att det är han och jag.

Pepparkakshustillverkande

Det här är koncentrerade Joakim. Igår satt han och gjorde ritningar till ett pepparkakshus. Varning varning på att det tas på för mycket allvar, sa jag, gång på gång. Alltså, jag tycker MYCKET OM att skära ut eget hus och så. Men min tanke är att en bara skär ut det, utan vidare planering. Han menar att det inte går.
 
Hur som helst, Joakim lyssnade inte. Så här blev det!
 
Det blev lite ojämnt på sina håll trots alla ritningar. Joakim visste dock vad han skulle göra. Och ja, det är verkligen inte alla hus en kan jämna genom att käka av det.
 
Med dessa bilder är vi inne på idag och slutresultatet är sjukt fint! Taket i sig vill en ju bara ställa sig och slicka på. Sockerchock.
 
Och jo, förresten, det är kanske vårt framtida (sommar)hus ni skådar! Minus de färgglada chokladlinserna och glasyren.

Ljus

Här är de ljusglimtar jag fått idag. Det är inte mycket till sol. Och nu är den redan borta för den här torsdagen. Idag gick solen nämligen ner 15:23 enligt Smålandsposten.

Så här spenderar jag dagen

Mackor och Portkod1321. Huvudvärken är borta när jag sitter still. Får se hur det blir när jag promenerar sen. Ämnar gå ut och få lite luft och röra åtminstone lite på mig så jag inte blir sådär jobbigt rastlös ikväll. Dessutom är det ju hur skönt som helst att vara ute i det vita.

Hur många dagar jag har funnits

ratsit kan en se hur många dagar en har existerat. Idag har jag till exempel funnits i 10 076 dagar. Det är inte illa, men ingenting mot exempelvis mormor som existerat i 31 145 dagar. Det önskar jag att jag också kommer ha gjort en dag.

Morgonen

Jag vaknade vid halv sju idag med huvudvärk från helvetet. Den har fortfarande inte släppt helt. Jag tror det är en förkylning på gång. Jag har gått runt och nyst och näsan har snorat sig till och från på ett jobbigt sätt. Jag har till och med behövt nysa på jobbet senaste tiden. Där brukar jag alltid kunna stoppa nysningar annars. Det är så otrevligt att nysa när jag håller på att göra mat till någon.
 
Men idag slog det alltså till lite mer. Jag känner mig otroligt slö och väldigt glad över att inte jobba just idag. Jag funderade över att pyssla till det men hittar såklart inget att pyssla med. Det får räcka med följande aktiviteter idag:
 
1, Läsa bloggar.
2. Välja film.
3. Kolla på film.

Efterrätt

Fixade vin och chokladglass ikväll. Hur enkelt som helst hörni!
 
1. Köp en flarra rött på sys.
2. Köp chokladglass på Maxi.
3. Se till att ha pepparkakor hemma så ni kan sätta en i glassen. Som findekoration ni vet. Så det ser ut som att en är på finmiddag.
 
På en onsdag?! Japp.

Med syskonen J&J Svensson

Joakim och Johanna heter syskonen Svensson. De skulle kunna starta eget med namnet J&J Svensson. Hur som helst. Helgen i bilder.
 
 
Det viktigaste först. Vi var på bibblan i Halmstad. Här är jag framför bibblan.
 
Syskonen inuti bibblan.
 
Jag och J inuti bibblan.
 
Vi fikade julfika. (Kolla in min nya assnygga chockrosa tröja) Känner mig väldigt synlig i den.
 
 
 
 
 
Vi promenerade vid havet.
 
Fixade hus. Joakim står för allt från bygg till pynt.
 
Kokade smörkola.
 
Slut.

Hår

Det här med kroppshår har jag funderat lite över. På mig själv alltså. Förr i tiden tyckte jag att hår på mig själv, förutom på skallen, var oerhört fult och äckligt. Särskilt det som växer på stortån. Jag tänkte ofta att jag måste vara oerhört konstig som hade hår på mina TÅR. Inte kunde väl resten av tjejerna i min klass ha hår på sina stortår heller? Nej, inte de som var söta och snygga i alla fall. För hår går ju inte ihop med att vara söt och särskilt inte med att vara tjej. Det är ju naturligtvis onormalt.
 
Men varför växer det då hår på exempelvis tjejers stortår? Och varför ska jag tycka det är mer äckligt än det på killars stortår? Okej, kanske dåligt exempel av mig eftersom jag tycker att hår på vem som helsts stortår inte är en höjdare precis. Men det jag syftar till är såklart inte en enskild sak som hår på en stortå, utan hår på en kvinna jämfört med på hår på en man. Hår på en kvinna, inte okej. Hår på en man behövs inte ens nämnas att det är okej eftersom män ju föds med hår över hela kroppen och det därför är mycket mer accepterat att män har kroppshår. Eller... Nej, just det. Vi föds ALLA utan den där väldigt synliga kroppsbehåringen. Så vad är äckligare med en kvinnas kroppshår? Jag har ingen aning. Jag kan inte heller se ett intelligent svar på den frågan.
 
Naturligtvis tycker jag inte längre det är äckligt eller konstigt med kroppshår på mig själv. Men att jag en tid ansåg att jag var tvungen att tycka det, att jag kände mig tvungen att ta bort minsta lilla hår som växte på felaktig plats enligt all reklam jag såg, det gör mig bedrövad. Än mer bedrövad är jag över att jag fortfarande är under någon slags reklams och synsätts påverkan över hur jag som kvinna bör vara och bör göra. Exakt vad denna påverkan går ut på, det vet jag förstås inte exakt. Det är inte det lättaste att inse och förstå och bara sluta påverkas. Sånt tar tid. Men att en hela tiden tänker på att en är påverkad hjälper en att tänka lite längre och vet vad en ska ifrågasätta.
 
Nuförtiden ter det sig löjligt för min del att jag oroade mig för vad någon (läs:valfri kille) skulle anse om jag inte alltid såg till att ha mina armhålor renrakade. Jag har fått ett väldigt avslappnat synsätt på kroppshår sen jag insåg att det bara är hår. Inte är det äckligare för att det växer på ben, under armar eller på tår. Sen kan jag undra lite varför det över huvud taget växer hår på någons tår. Varför behövs det där egentligen?

Julkalendern

Eftersom jag har det så bra som jag har det (behöver aldrig ge mig av tidigare än 08:20 hemifrån för jobb) så hinner jag se årets julkalender varje morgon. Till skillnad från senaste årens kalendrar är den över huvud taget intressant nog att ge en chans. Och nu har jag redan hunnit fastna litegrann. Varje morgon.

Snöstorm

Efter avklarat Subwayjobb klockan 17:00 idag gick jag hela vägen hem! Det brukar ta runt en timme, idag var jag hemma halv sju. Det var litegrann med fara för livet jag promenerade idag. Bilar halkade runt, cyklar halkade runt och alla jag mötte som gick halkade också runt. Och så såg ingen någonting eftersom det snöade och blåste på samma gång. Smått, smått, smått  och vasst, vasst, vasst rätt in i ögonen.
 
Men. Jag trivs väldigt bra i det här vädret. Det är fruktansvärt mycket roligare att titta på vita högar än vinterasfalt utan snö och snöfall är alltid roligt.
 
Ungefär så här kan det ha sett ut. Eller ja, såg faktiskt ut, genom kameraögat.
 
Bänk en inte bör sitta på nu.
 
Fin snöallé.
 
Här tänkte jag en sådan där härlig se så djup snön är-bild (tillägnad My!). Det var ungefär här jag tappade mobilen rätt ner. Rätt ner i snön försvann den, totalt ljudlöst åkte den ända ner till marken. Hade jag inte sett och känt den tappas så hade jag aldrig kunnat gissa vart den tog vägen. På barmark hörs det åtminstone. Jag hittade den förstås, men jag fick gräva lite. (Usch, det här säger vi inte till exempelvis Joakim va? Han blir så upprörd när små stackars saker som kostat lite pengar blir tappade i marken helt utan anledning.)

Julkappar

Det är ovanligt få julklappar som ska köpas i år. Jag föreslog julklappslek inom familjen eftersom vi syskon alla är lite panka. Så totalt sett ska jag köpa till familjen, till Joakim, till Eva och till mormor och farmor. Och alla är dessutom antingen köpta eller så vet jag vad jag ska köpa.
 
Första julklappen köpte jag i september. Jag tycker om att vara ute i god tid.

Vitlök bland annat

Igår började vi rensa bland julgrejerna. Bland glitter och julgranskulor låg en torr gammal vitlök. Jag kan verkligen inte förstå hur den hamnade där.
 
Det slutade i alla fall med att vi rensade och städade hela förrådet. J har en tendens att spara ALLA lådor han får genom köp eller present och vi slängde väl en femton stycken. Mitt tillstånd igår kan minst sagt beskrivas som att befinna sig i sjunde himlen eftersom jag älskar att rensa och slänga alternativt ge bort. Kläder tycker jag inte om att slänga, så de får mamma och syskon ta hand om och i sin tur slänga.
 
En sak jag tycker om att spara är gamla anteckningsböcker. Häftigt att läsa vad femtonåriga Hanna tyckte och tänkte. Jag skrev mycket dikter och försökte i stort sett alltid vara poetisk/filosofisk/djup osv. Detta höll på genom gymnasiet och några år efter. Sista dikten skrev jag -09. Sen tog visst mina tankar slut.

Dagens väder

Istappar och vit värld.

Menskoppen

Hurra Hurra! Den är äntligen här. Om fyra dagar får jag se om den är så bra som jag läst att den ska vara.
 

Klippt mig


RSS 2.0